Boerderijbeleving


Beleef de boerderij

Bij de Sint Nicolaashoeve verblijft u op een actieve boerderij met melkvee en akkerbouw. Misschien vindt u het tijdens uw verblijf in één van de appartementen van Sint Nicolaashoeve voldoende om rustig toe te kijken hoe de koeien langs lopen naar het weiland of de stal. Maar misschien vindt u het ook leuk om de koeien of het melken eens van dichtbij te bekijken. Wilt u meer weten over het boerenbedrijf? Boer Gerard geeft u graag een mooie boerderijbeleving.

Zo maakt u kennis met de 25 koeien, neemt u een kijkje in de stallen en ziet u van dichtbij hoe een melkmachine werkt. Kinderen geven ondertussen de kalfjes wat melk of aaien de poezen.

De boerderijbeleving is ook een ideale onderbreking van een vergadering.

 

Het Boerendiploma

Wordt een echte boer of boerin!

Heeft u wel eens een koe gemolken? Of op een tractor gereden? De Sint Nicolaashoeve biedt u die mogelijkheid. Onder begeleiding van boer Gerard helpt u mee met het werk op de boerderij. In een paar uur tijd wordt u opgeleid tot echte boer of boerin.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Behendigheidstest op de tractor.
  • Kalfjes melk geven.
  • Koeien uit de wei halen.
  • Koeien melken; het melken gebeurt met een machine. Uiteraard mag u ook proberen een koe met de hand te melken.
  • Koeien voeren.
  • Iedereen kan boer of boerin worden. Dus verras uw partner of kom als gezin om boer(in) te worden. Ook leuk als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. Voor kinderen onder de 12 jaar is een aangepast programma.

Deze cursus is te reserveren van maandag tot en met zaterdag voor groepen van 1 tot 12 personen. De cursus start rond 16.30 uur en duurt ruim twee uur. Na afloop volgt de diploma-uitreiking onder het genot van een glas zelf gemolken verse melk!

 


Delen: